Home Ανακοινώσεις Θλίψη στο βόλλευ
Ανακοινώσεις

Θλίψη στο βόλλευ

Ο Χριστάκης Χριστοφή ένας από τους βασικούς παίκτες της Ανόρθωσης της περιόδου 1975 – 1980 έφυγε από την ζωή την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023 το απόγευμα σε ηλικία 66 χρόνων.

Ο εκλιπών, γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1957 στην Αμμόχωστο και ξεκίνησε την πετοσφαιρική του καριέρα το 1973 (16 χρόνων) στο ΘΟΙ Σταυρού Αμμοχώστου, συμπαίκτης τότε μαζί με τον Στέλιο Καραφυλλίδη και Πέτρο Πατσιά. Η ομάδα του εκείνη την χρονιά είχε αγωνιστεί στην τελική φάση του παγκυπρίου πρωταθλήματος.Στην προσφυγιά και στο κάλεσμα που έκανε η Ανόρθωσις το 1975 για ανασυγκρότηση της ομάδας ο Χριστάκης Χριστοφή βρισκόταν στην Λάρνακα και εγγράφεται στην δύναμη της Ανόρθωσης συμπαίκτης και πάλι με τον Στέλιο Καραφυλλίδη και τον Πέτρο.

Ο «Ττάλλος» ο Κομάντο (είχε υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στις δυνάμεις καταδρομών και ως εκπαιδευτής) έτσι ήταν ευρύτερα γνωστός, με το μεγάλο χαμόγελο και τα πολλά αστεία,  αγωνιζόταν (πάντα με το 4 στην πλάτη) στην θέση του κεντρικού μπλοκέρ, αθόρυβος παίκτης με μεγάλη συνεισφορά στο γήπεδο, βοηθούσε πολύ την ομάδα του να κερδίζει συνέχεια. Κι αυτό συνέβαινε σχεδόν πάντα και οι επιτυχίες της Ανόρθωσης διαδέχονταν η μία την άλλη.Νικητής του πρωταθλήματος του 1975 ως και του πρώτου κυπέλλου που διοργανώθηκε ποτέ. Ντάμπλ δηλαδή στην πρώτη του επίσημη σεζόν με την ομάδα της Ανόρθωσης. Και τότε είχε δηλώσει στον τύπο της εποχής: «Μια από τις στιγμές της ζωής μου που δεν θα ξεχάσω ποτέ ήταν και το παιγνίδι μας στην Δερύνεια. Η πίστη για την νίκη και η ψυχραιμία μας, μας ώθησαν στον τελικό».

Οι χρονιές που ακολούθησαν ήταν γεμάτες τρόπαια. Πρωταθλητής και πάλι το 1977, νταμπλούχος το 1978 στην πρώτη διοργάνωση πρωταθλήματος και κυπέλλου της ΚΟΠΕ και κυπελλούχος το 1980. Ολοκλήρωσε την καριέρα του στην Ανόρθωση το 1981, μια γεμάτη παρουσία με 3 κατακτήσεις πρωταθλήματος και 3 κύπελλα.

Τιμήθηκε από την ΚΟΠΕ το 2011 μαζί με όλους τους συμπαίκτες του στην Ανόρθωση του 1978 της ομάδας που κέρδισε το πρώτο ντάμπλ (πρωτάθλημα και κύπελλο) που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Η κηδεία του Χριστάκη Χριστοφή έγινε το Σάββατο 6 Μαϊου 2023 στον ιερό ναό του Αγίου Αυξεντίου και Ευσταθίου στην Λάρνακα. Όλοι οι παλαίμαχοι που διετέλεσαν συμπαίκτες με τον αγαπητό τους «Ττάλλο τον Κομάντο» ήταν όλοι παρόντες.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Αιωνία του η μνήμη.

Φωτογραφίες του φωτορεπόρτερ Πάμπου Σαββίδη:

Αριστερά με την φανελα της Ανόρθωσης του 1978 και δεξιά με την φανέλλα του 1978-80.

 

Τάϊμ άουτ στον τελικό του 1978. Διακρίνονται από αριστερά, Γιαννάκης Κοντός, Πάμπος Χατζήκυριακος, Χρίστος Αγγελίδης, Ηλίας Παπάπιερης, Πέτρος Πατσιάς και Χριστάκης Χριστοφή.

 

Φάση από τον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Αναγέννηση Δερύνειας στο γήπεδο της β΄αστικής στη Λεμεσό.Ο Χατζηχαμπής (10) ετοιμάζεται να κάνει πάσα ο Χριστοφή (4) κινείται για επίθεση πρώτου χρόνου, παρακολουθεί ο Καραφυλλίδης (11) και οι Δερυνιώτες παίκτες να ετοιμάζονται για μπλοκ.

 

Η ομάδα της Ανόρθωσης του 1976, ο Χριστάκης Χριστοφή με το 4, όρθιος δεύτερος από δεξιά.Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Καραφυλλίδης, Χριστοφή, Χρ.Αγγελίδης, Χατζηχαμπής.Καθήμενοι από δεξιά: Α.Κοντογιώργης, Πατσιάς, Δ.Παπάπιερης

 

ομάδα της Ανόρθωσης όπως παρατάχθηκε στον τελικό κυπέλλου του 1981 με το ΑΠΟΕΛ.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

113 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Όταν στις 30 Ιανουαρίου 1911 μια ομάδα απλών, διαλεκτών στο πνεύμα ανθρώπων...

Γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη

Μια μοναδική γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη. Παρασκευή 02/02...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τμήμα Πετόσφαιρας σας εύχεται… Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το...

2η Ημέρα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Σε συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων,...