Home Ανακοινώσεις Έφυγε από την ζωή ο Μάριος Ζορπής
Ανακοινώσεις

Έφυγε από την ζωή ο Μάριος Ζορπής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ανόρθωσις Αμμοχώστου, εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μάριου Ζορπή, παλαίμαχου πετοσφαιριστή της Ανόρθωσης κατά τα δύσκολα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή. Ο Μάριος Ζορπής διετέλεσε βασικό στέλεχος της ομάδας πετοσφαίρισης του Συλλόγου μας, κατακτώντας αρκετά τρόπαια με την ομάδα μας.

Άλλος ένας παίκτης εκείνης της μεγάλης ομάδας της Ανόρθωσης Αμμοχώστου που κέρδισε το πρώτο ντάμπλ στην ιστορία του κυπριακού βόλλεϋ (1975 πρωτάθλημα και κύπελλο) εγκαταλείπει τα εγκόσμια. Ο Μάριος Ζορπής “έφυγε” από την ζωή, χθές Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 68 χρόνων.

Ο εκλιπών, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1955 στην Αμμόχωστο και ξεκίνησε την πετοσφαιρική του καριέρα ως παίκτης του Β΄Γυμνασίου Αμμοχώστου το 197ο και παράλληλα εγγράφηκε στην δύναμη του ΘΟΙ Σταυρού στο οποίο ήταν βασικός παίκτης (έπαιζε ως ακραίος επιθετικός) μέχρι το 1974. Υπήρξε συμπαίκτης με τους Στέλιο Καραφυλλίδη, Πέτρο Πατσιά, Χριστάκης Χριστοφή, Χριστάκη Χατζηδημητρίου τον μικρό τότε Δημήτρη Παπάπιερη αλλά και τον ποδοσφαιριστή της Ανόρθωσης Φώτο Χατζηδημητρίου.

Στην προσφυγιά και στο κάλεσμα που έκανε η Ανόρθωσις το 1975 για ανασυγκρότηση της ομάδας, ο Μάριος Ζορπής εγγράφεται στην δύναμή της στις 28 Απριλίου 1975 και εκεί βρίσκει για συμπαίκτες και πάλι τους Καραφυλλίδη, Χριστοφή, Πατσιά, Χρ. Χατζηδημητρίου και Παπάπιερη. Μαζί με τους Φώτο Χατζηχαμπή, Άγγελο Αγγελίδη, Χρίστο Αγγελίδη, Πανίκο Θεοχάρους, Βάσο Χριστοδούλου, Μάριο Χατζηδημητρίου, Άκη Κοντογιώργη και Χριστάκη Χατζηγεωργίου “Σκάτσιη” κερδίζει πρώτα το πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον πρωταθλητή του 1974 Ολυμπιακό Λευκωσίας και ύστερα το κύπελλο (τον πρώτο τελικό κυπέλλου που έγινε στην ιστορία του κυπριακού βόλλεϋ το 1975) νικώντας τον Ολυμπιακό μέσα στρο ΓΣΠ με 3-1 σε ένα αλησμόνητο τελικό.

Τον Ιούλιο του 1976 αγωνίζεται με την Ανόρθωση στο πρωτάθλημα όπου κατετάγηκε δεύτερη και συμμετέχει στην αποστολή της ομάδας στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση της ΕΟΠΕ, σε τουρνουά του Νηρέα (ομάδα Α΄Εθνικής) στο οποίο συμμετείχε και ο Ολυμπιακός Λευκωσίας.  Αυτή ήταν και η τελευταία του χρονιά στο βόλλεϋ και την θέση του στην Ανόρθωση παίρνει ο αδελφός του Κορνήλιος Ζορπής.

Η κηδεία του εκλιπόντος στην οποία θα παραστεί αντιπροσωπεία της ΚΟΠΕ, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023 και ώρα 11:30 στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό.

Related Articles

113 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Όταν στις 30 Ιανουαρίου 1911 μια ομάδα απλών, διαλεκτών στο πνεύμα ανθρώπων...

Γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη

Μια μοναδική γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη. Παρασκευή 02/02...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τμήμα Πετόσφαιρας σας εύχεται… Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το...

2η Ημέρα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Σε συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων,...