Home Άντρες Το Νταμπλ Είναι Γεγονός
Άντρες

Το Νταμπλ Είναι Γεγονός

f68afc062489577de340ad36241cf7d2_w640Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που πραγματικά έκοβε την ανάσα σε κάθε πόντο του, η Μεγάλη Κυρία θριάμβευσε επί της Ομόνοιας στο τάι-μπρέικ και κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου για 16η φορά στην ιστορία της!

 Η πρωταθλήτρια  δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και ήταν πίσω στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ της αναμέτρησης, με τους πράσινους να διατηρούν ελαφρύ προβάδισμα ενός πόντου. Στο τέλος του σετ, η διαφορά άνοιξε και η ομάδα μας βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0 σετ, 25-20.

 Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο όπως και το πρώτο, μέχρι τα μισά του. Η Μεγάλη Κυρία έφτασε πρώτη στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (15-16) και απ’ εκεί και πέρα δεν επέτρεψε στην αντίπαλο να ξαναπάρει κεφάλι στο σκορ, κατακτώντας έτσι το σετ με 21-25.

 Με τη φόρα του δευτέρου, οι πετοσφαιριστές του Μάριου Κοντού μπήκαν και στο τρίτο σετ. Μπορεί η Ομόνοια να πήρε το αρχικό προβάδισμα με 8-7, απ’ εκεί και πέρα όμως ήταν παράσταση για ένα ρόλο. 11-16 στα μισά του σετ και 21-25 στο τέλος του, η Ανόρθωσις έπαιρνε σημαντικό προβάδισμα για τον τίτλο με 1-2 σετ.

 Στο τέταρτο σετ η ομάδα μας δεν έπιασε καλή απόδοση και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ. Παρά τις προσπάθειες των πετοσφαιριστώ,ν η τυπικά γηπεδούχος Ομόνοια κατάφερε να ισοφαρίσει το παιχνίδι σε 2-2, κατακτώντας το σετ με 25-19.

 Το παιχνίδι οδηγήθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία του τάι-μπρέικ. Στο 13-13 έσπαγαν καρδιές, με την ομάδα της Αμμοχώστου να είναι ωστόσο ψυχραιμότερη στους τελευταίους δυο πόντους, τους οποίους όλοι στο Κίτιον παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα. Οι πετοσφαιριστές μας με σωστό μπλοκ πήραν τον τελευταίο και κρισιμότερο πόντο, κατακτώντας ταυτόχρονα το σετ, το παιχνίδι και το κύπελλο!

 Ένα νταμπλ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους οπαδούς και φίλους της ομάδας μας, αφού ήρθε σε μια χρονιά που πραγματικά τα προβλήματα – οικονομικά και αγωνιστικά – δεν έλειψαν από το Σωματείο μας. Το πάθος, το πείσμα ωστόσο, η σωστή δουλειά και το μεράκι γι’ αυτό που κάνουν παίχτες, προπονητές και διοικούντες του πετοσφαιρικού τμήματος, έφεραν την Ανόρθωση στο τέλος της περιόδου να σαρώνει όποιο τίτλο βρήκε μπροστά της, πανάξια και αδιαμφισβήτητα.

 * Ήταν η πέμπτη φορά που η ομάδα μας αναμετρήθηκε με τους πράσινους σε τελικό κυπέλλου, έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο στις τέσσερις!

 * Από τους 27 τελικούς κυπέλλου στους οποίους λάβαμε μέρος, σηκώσαμε το τρόπαιο στους 16!

 Ανόρθωση (Μάριος Κοντός): Κασμάρεκ, Γεωργίου, Γ. Χρυσοστόμου, Μπουρκόφσκι, Μερκούσιεφ, Μ. Χρυσοστόμου, Πλατρίτης (λίμπερο), Παναγιωτίδη

 Τα σετ:

8-5, 16-15, 25-20

8-7, 15-16, 21-25

8-7, 11-16, 21-25

8-7, 16-12, 25-19

13-15

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Με πίστη στην ανατροπή

Στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών, η ομάδα μας αντιμετωπίζει αυτή...

Θέλει νίκη στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Στα πλαίσια των Play-off του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ» η...

Νίκη που την κρατάει ζωντανή

Μεγάλη νίκη πέτυχε ψες η πετοσφαιρική μας ομάδα ανδρών. Η Ανόρθωση κατάφερε...

Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή

Συνέχεια των play-off έχουμε αυτή την Παρασκεύη για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’...