Home Ακαδημίες Πρωταθλήτριες Οι Παγκορασίδες, Δευτεραθλητές Οι Παμπαίδες
Ακαδημίες

Πρωταθλήτριες Οι Παγκορασίδες, Δευτεραθλητές Οι Παμπαίδες

pagkorasidesΣτην δεύτερη θέση τερμάτισαν οι παμπαίδες του σωματείου μας αφού ηττήθηκαν στον τελικό με 2-1 από την Σαλαμίνα, αντίθετα οι παγκορασίδες μας πήραν το πρωτάθλημα κερδίζοντας στον τελικό την αντίστοιχη ομάδα της Αελ με 2-1.

Πριν από τον τελικό παμπαίδων οι παίκτες και προπονητές των δύο ομάδων φώναξαν όλοι μαζί «Αμμόχωστος επιστροφή» θυμίζοντας όλοι οι νεαροί πετοσφαιριστές των δύο ομάδων την καταγωγή τους, ενώ μετά τις απονομές έβγαλαν μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία.

Το πρώτο σετ κέρδισε η Νέα Σαλαμίνα η οποία παίζοντας καλύτερα υποχρέωσε την αντίπαλο της σε λάθη με αποτέλεσμα να φθάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-21.
Στο δεύτερο σετ η Ανόρθωσις πέρασε στην αντεπίθεση έχοντας από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ. Παρά την πίεση που άσκησε η Νέα Σαλαμίνα, η Ανόρθωσις κέρδισε το σετ με 25-19 και ισοφάρισε τα σετ σε 1-1.

Τίμιο παιγνίδι στο δεύτερο σετ και ενώ το σκορ ήταν 18-15 υπέρ της Ανόρθωσης ο πετοσφαιριστής Μάρκ Γκράμερσντορφ της Ανόρθωσης παραδέχτηκε την παράβαση βοηθώντας έτσι την υπόδειξη των διαιτητών.

Στο τρίτο σετ και οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα για την τελική επικράτηση, Η Νέα Σαλαμίνα από την αρχή πήρε το προβάδισμα και το διατήρησε ως το τέλος με αποτέλεσμα να κερδίσει το σετ με 15-9, τον αγώνα με 2-1 και να στεφθεί πρωταθλήτρια στην κατηγορία U15 παμπαίδων.

Στο άλλο παιχνίδι οι κοπέλες μας κατάφεραν να πάρουν την νίκη και το πρωτάθλημα.

Σε ένα συγκλονιστικό τελικό που έγινε στο κλειστό του γυμνασίου Αγίου Νεοφύτου στη Λεμεσό στην κατηγορία U15 (παγκορασίδων) η Ανόρθωσις στέφθηκε πρωταθλήτρια αφού κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της ΑΕΛ. Ηταν  ένας τελικός πρωταθλήματος που κράτησε σε αγωνία ως το τέλος τους 200 περίπου φιλάθλους που το παρακολούθησαν. Τόσο η πρωταθλήτρια Ανόρθωσις όσο και η δευτεραθλήτρια ΑΕΛ έπαιξαν πολύ καλά και πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Στο πρώτο σετ η ΑΕΛ προηγήθηκε 18-10, όμως η Ανόρθωσις βρήκε το κουράγιο και την δύναμη να ανατρέψει το σκορ και να πάρει το σετ με 26-24. Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ με την ΑΕΛ να προηγείται 16-11, να κάνει την αντεπίθεσή της η Ανόρθωσις αλλά η ΑΕΛ άντεξε την μεγάλη πίεση και πήρε το δεύτερο σετ με 25-21 ισοφαρίζοντας  σε 1-1 και το ματς κρίθηκε στο ταί μπρεϊκ.
Ηταν ένα σετ συγκλονιστικό. Η ΑΕΛ ξεκίνησε δυνατά προηγήθηκε 8-4 και 11-8 και βάδιζε προς την νίκη και τον τίτλο. Οι παίκτριες της Ανόρθωσης βρήκαν τη δύναμη και το κουράγιο να ισοφαρίσουν το σετ στο 12-12 και από εκεί και πέρα το προβάδισμα στο σκορ άλλαζε συνεχώς. Η Ανόρθωσις είχε πρώτη την ευκαιρία να πάρει το σετ όταν πέρασε μπροστά με 14-13 όμως δεν την εκμεταλλέυτηκε. Σειρά της ΑΕΛ να είχε την δική της ευκαιρία όταν πέρασε μπροστά 15-14 χωρίς αποτέλεσμα. Η Ανόρθωσις ξαναπέρασε μπροστά 16-15 και κατάφερε αν πάρει το σετ μετά από σφάλμα της ΑΕΛ στο φιλέ και ενώ η επίθεση της Ανόρθωσης είχε καταλήξει άουτ. Η Ανόρθωσις κέρδισε το σετ με 17-15 και τον τίτλο της πρωταθλήτριας κατηγορίας παγκορασίδων.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (20/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Παφιακός vs Ανόρθωσις 3-1 Σετ 1:...

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (07/02/2024) Πρωτάθλημα Β’ Γυναικών: Ανόρθωσις Πετόσφαιρα vs Μαραθώνας Κ.Β. 3-0...

Εβδομαδιαία Αποτελέσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (02/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Ανόρθωσις vs Ένωση Αναγέννηση Δερύνειας 3-0...

Βαρωσιώτικο ντέρμπι με το βλέμμα στην κορυφή

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Σωτήρειο, ανάμεσα σε Ανόρθωση...