Όταν οι άνθρωποι μια χώρας, έχουν σαν πρώτο μέλημα την ιστορία του Έθνους , τότε δημιουργούν ιστορία και αφήνουν παρακαταθήκες για τις επόμενες γενιές .
Αλλά όταν ζεις στην Αμμόχωστο, την Ελληνική Πόλη του Ευαγόρα και αναγνωρίζεις ότι οι καιροί είναι χαλεποί, νιώθεις την επιτακτική ανάγκη ,να αφήσεις ανεξίτηλα Ελληνικά χνάρια, τα οποία θα παραμείνουν άθικτα απέναντι στα σημεία των καιρών παραμένωντας φάρος και οδηγός στις γενιές των γενεών.
Τότε ιδρύεται ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ με σκοπό να αναπλάσει , να ψυχαγωγήσει , να μορφώσει αλλά και να υπενθυμίζει σε όλους ότι η Μάνα ΕΛΛΑΣ είναι ΕΔΩ.
Η Ανόρθωσις πλέον είναι εδώ, ζωντανή ,  φάρος  και θεματοφύλακας του Ελληνισμού. Δημιουργεί  , αλλάζει την Πόλη και γαλουχεί τους νέους της Αμμοχώστου ,  συνεχίζει χωρίς σταματημό να αγωνίζεται ,να παλεύει , να στηρίζει τους αγώνες του Έθνους , να θυσιάζει παιδιά στον βωμό της ελευθερίας και να δημιουργεί ήρωες που θα γράψουν το όνομα τους στο Πανθεον των Ελληνων ηρώων.
Η κληρονομιά βαριά , μα οι συνεχιστές αντάξιοι, να κρατούν την φλόγα του Φοίνικα άσβεστη ,να παραδίδουν μαθήματα ήθους αλλά και αγωνιστηκότητας στα πέτρινα χρόνια της Αγγλοκρατίας και της βάρβαρης τούρκικης εισβολής. Ούτε τα ούτο καλούμενα ΄΄κέρφιου΄΄ των Αγγλοσαξώνων αλλά ουτε η προσφυγιά λυγίζει την Ανόρθωση και τα μέλη της , πότε σε δανεικά γήπεδα , πότε μα δανεικές στολές, και πότε σαν ρακένδυτοι ντυμένοι οι αθλητές μας , παλεύουν σαν περήφανα λαβωμένα λιοντάρια για την Πόλη της καρδιάς μας.
Με πρωτοστάτη την ομάδα πετόσφαιρας η οποία σαρώνει τους τίτλους σε προσωρινές έδρες τα υπόλοιπα τμήματα αρχίζουν την ανοδική τους πορεία ξαναφέρνοντας πίσω την χαμένη περηφάνια των Βαρωσιωτών. Οι  πάντα πρωτοπόροι και προοδευτικοί Αμμοχωστιανοί παράγοντες του Αναγνωστηρίου , παίρνουν την γενναία  απόφαση όπως δημιουργήσουν το συναπάντημα των Βαρωσιωτών , το προσωρινό δικό μας σπίτι , τον Ναό της Αμμοχώστου το ΄΄ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ΄΄ εκεί όπου θα καταγραφεί η σύγχρονη Ιστορία της Ανόρθωσις , εκεί που κάθε Σαββάτο οι Αμμοχωστιανοί ξεθάβουν από την ντουλάπα των αναμνήσεων τις στιγμές της Βασιλεύουσας.
Και η ωραία μας ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ συνεχίζει να αγωνίζεται , να μεγαλώνει να μεταλαμπαδεύει τον πόθο της επιστροφής από γενιά σε γενιά και να είναι Σύμβολο αγώνα για την Αμμόχωστο.
Μεγάλη μας Κυρία χρόνια σου πολλά.