Home Ανακοινώσεις Προς αποκατάσταση της αλήθειας
ΑνακοινώσειςΆντρες

Προς αποκατάσταση της αλήθειας

Η Ανόρθωση Αμμοχώστου επιθυμεί να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους σε σχέση με αναφορές του σωματείου ΑΠΟΕΛ για τη διαιτησία του μεταξύ μας αγώνα κυπέλλου πετόσφαιρας Ανδρών. Αν και δεν επιθυμούσαμε σε καμιά περίπτωση να μπούμε σε αντιπαράθεση με κανέναν και ούτε πρόθεσή μας είναι να αναδεικνύουμε τους διαιτητές ως πρωταγωνιστές των αγώνων, δυστυχώς ο τρόπος που επέλεξε ο ΑΠΟΕΛ να επιδιώξει δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων δε μας αφήνει άλλη επιλογή.

Εν πρώτοις, σημειώνουμε πως και τους δυο, ομολογουμένως σπουδαίους, αγώνες που έγιναν μπορούσε ο καθένας να τους παρακολουθήσει μέσα από το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας μας  και αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι το έπραξαν.

Για όσους τυχόν δεν το έκαναν, παραθέτουμε και τους δυο αγώνες ολόκληρους ώστε το φίλαθλο κοινό να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Πρώτος αγώνας : https://youtu.be/t0_4OI07tHE

Δεύτερος αγώνας : https://youtu.be/mMGSVU8bLrQ

Επί της ουσίας της ανακοίνωσης του ΑΠΟΕΛ, να αναφέρουμε πως μια πρόκριση σε διπλούς αγώνες δεν κρίνεται μόνο στον έναν αγώνα αλλά και στους δύο.  Όλως τυχαίως ο σύλλογος της Λευκωσίας απέφυγε να αναφερθεί στα εξόφθαλμα λάθη που έγιναν  στον πρώτο αγώνα  και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εις βάρος της ομάδας μας αλλοιώνοντας το αποτέλεσμα. (Στο τρίτο σετ και το ενώ το σκορ είναι 1-1 και προηγείται η ομαδα μας 23-22, ο επιθετικός του ΑΠΟΕΛ καρφώνει την μπάλα έξω και περνά στο γήπεδο της ομάδας μας, πατά τον πετοσφαιριστή μας Τόρρες ο οποίος χάνει την ισορροπία του και αγγίζει το φιλέ. Ξεκάθαρος πόντος για την ομάδα μας κάτι που ο δεύτερος διαιτητής “δεν είδε” και δίνει τον πόντο στον ΑΠΟΕΛ με αποτέλεσμα το σκορ αντί να γίνει 24-22 υπέρ της ομάδας μας και να έχουμε τεράστιο πλεονέκτημα για το σετ για να προηγηθούμε εμείς 2-1, σετ γίνεται 23-23 με αποτέλεσμα να χάσουμε το σετ. Συμφωνούμε πως και στον επαναληπτικό υπήρξαν λάθη, εις βάρος και των δυο ομάδων.

Η διαφορά, είναι πως η Ανόρθωση Αμμοχώστου επέλεξε να μην εκδώσει ανακοίνωση δημοσιοποιόντας τα όποια παράπονά της αφού τέτοιες ενέργειες το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να πληγώνουν το άθλημα.

Μας δημιουργεί έκπληξη επίσης η ονομαστική αναφορά του ΑΠΟΕΛ σε διεθνείς διαιτητές της επιλογής του, κάτι που δεν γνωρίζαμε πως δικαιούται ένα σωματείο να πράττει. Να επιλέγει δηλαδή ποιοι διαιτητές θα τον σφυρίζουν! Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι υπάρχουν 4 εν ενεργεία διεθνείς διαιτητές συμπεριλαμβονομένου και του διαιτητή του επαναληπτικού.

Όσο αφορά τους παρατηρητές διαιτησίας , πάγια είναι η θέση της ομάδας μας όπως στηρίζονται οι προσπάθειες των παρατηρητών για βελτίωση του επιπέδου της διαιτησίας.

Όσο αφορά τους παρατηρητές αγώνα δεν θα μπούμε στην διαδικασία σχολιασμού γιατί διαφορετικά θα μείνουμε χωρίς παρατηρητές αφού στην Κύπρο οι πλείστοι υπήρξαν πετοσφαιριστές σε ομάδες.

Τέλος για την αναφορά περί της δράσης των «ball boys» (!) είναι η αλήθεια ότι στην Λευκωσία δεν υπήρχαν καν και η επαναφορά της μπάλας γινόταν , αν είναι δυνατόν, από τους πετοσφαιριστές της ομάδας μας! Επίσης, στο «Θεμιστόκλειο» κανένας επικεφαλής της ομάδας μας δεν καθόταν εντός αγωνιστικού χώρου με την ιδιότητα του «γυμνασίαρχου»  παρενοχλώντας λεκτικά κατά την διάρκεια του αγώνα με ειρωνικά σχόλια τόσο τον προπονητή της ομάδας μας όσο και τους πετοσφαιριστές μας.

Επίσης να αναφέρουμε ότι ο υπεύθυνος πρωτοκόλλου στον πρώτο αγώνα καθόταν στον αγωνιστικό χώρο κάτι το οποίο αντιβαίνει από τις οδηγίες των πρωτοκόλλων αφού η θέση του είναι εκτός αγωνιστικού χώρου.

Υ.Γ.: Η ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ  των :

21 Πρωταθλημάτων

16 Κυπέλλων

12 Ντάμπλ

Δεν χρειάστηκε πότε την βοήθεια κανενός για να πανηγυρίσει τίτλους

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Με πίστη στην ανατροπή

Στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών, η ομάδα μας αντιμετωπίζει αυτή...

Θέλει νίκη στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Στα πλαίσια των Play-off του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ» η...

Νίκη που την κρατάει ζωντανή

Μεγάλη νίκη πέτυχε ψες η πετοσφαιρική μας ομάδα ανδρών. Η Ανόρθωση κατάφερε...

Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή

Συνέχεια των play-off έχουμε αυτή την Παρασκεύη για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’...