Home Ακαδημίες Καταδίκη των νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας
ΑκαδημίεςΑνακοινώσειςΆντρεςΓυναίκες

Καταδίκη των νέων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου, με αποτροπιασμό καταδικάζει τις συνεχιζόμενες προκλήσεις της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος της στα κατεχόμενα εδάφη της πατρίδας μας. Ενέργειες, που συνιστούν πρόκληση όχι μόνο για τον Κυπριακό Ελληνισμό, αλλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας είμαστε κράτος-μέλος και ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

Ανήμερα της μαύρης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο νεο-σουλτάνος της Άγκυρας Ταγίπ Ερτογάν έρχεται στην Κύπρο για μια παράνομη επίσκεψη, θέλοντας να δώσει συνέχεια στις ενέργειες του Οκτώβρη, με το άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου προς εποικισμό.

Όλοι οι Ανορθωσιάτες, όλοι οι Αμμοχωστιανοί, όλοι οι Κύπριοι πρέπει να σταθούμε απέναντι στις παρανομίες των Τούρκων και να καλέσουμε την Κυβέρνηση και ολόκληρη την πολιτική ηγεσία να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν ακόμα πιο δυναμικά την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων ολόκληρου του προσφυγικού κόσμου με την επιστροφή μας στις πατρογονικές μας εστίες.

Οφείλουμε και πρέπει να διεθνοποιήσουμε το πρόβλημα της πατρίδας μας αλλά και τις νέες προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, η οποία αψηφώντας τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τους διεθνείς νόμους, καταπατά τα άγια χώματά μας.

Έχει υποχρέωση η Ευρωπαϊκή Ένωση να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο. Πρέπει τα Ηνωμένα Έθνη να παρέμβουν αφού παραβιάζονται κατάφωρα τα ανθρώπινα μας δικαιώματα. Αλλά και εμείς, είναι αναγκαίο να παρουσιάσουμε ένα ενωμένο, αρραγές, οργανωμένο και διεκδικητικό μέτωπο για να πετύχουμε στον δίκαιο αγώνα μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Θέλει νίκη στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Στα πλαίσια των Play-off του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ» η...

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (20/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Παφιακός vs Ανόρθωσις 3-1 Σετ 1:...

Νίκη που την κρατάει ζωντανή

Μεγάλη νίκη πέτυχε ψες η πετοσφαιρική μας ομάδα ανδρών. Η Ανόρθωση κατάφερε...

Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή

Συνέχεια των play-off έχουμε αυτή την Παρασκεύη για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’...