Home Ακαδημίες Έχασαν στον Tελικό οι Κορασίδες
Ακαδημίες

Έχασαν στον Tελικό οι Κορασίδες

Akadimies - pankorasides 05Μια ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου βρέθηκαν οι κορασίδες της ομάδας μας, όταν στον τελικό του πρωταθλήματος κατάφεραν να πάρουν μια σημαντική διαφορά στο τρίτο σετ (13-9).

Στο πρώτο σετ έγινε ένα πραγματικό ντέρμπυ που θα το ζήλευαν και οι γυναικείες ομάδες της Α Κατηγορίας. Πόντο με πόντο οι δύο ομάδες με συνεχή εναλλαγή στο προβάδισμα του σκορ αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να ξεφύγει παραπάνω από δύο πόντους διαφορά.
Ένα ξέσπασμα των παικτριών του Απόλλωνα έφερε το σκορ στο 16-11 υπέρ του, όμως άμεση απάντηση από πλευράς Ανόρθωσης πετ/ΝΟΑ όπου χάρις σε ένα σερί έξη σερβίς από την Λάμπρου έφερε το σκορ σε 17-16 υπέρ της και το ματς συνέχισε στον ίδιο ρυθμό όπως άρχισε ενώ από το 20-20 και μετά το σετ έκοβε την ανάσα αφού το προβάδισμα εναλλασσόταν συνεχώς.  Το σετ κατέληξε στην Ανόρθωσις πετ/ΝΟΑ με 27-25.

Στο δεύτερο σετ η Ανόρθωσις πετ/ΝΟΑ ξεκίνησε καλύτερα και απέκτησε νωρίς ένα προβάδισμα τριών πόντων (7-4). Η αντίδραση του Απόλλωνα ξεκίνησε μετά από το τάϊμ άουτ που ζήτησε ο προπονητής Ηλίας Μιχαηλίδης και οι παίκτριες του Απόλλωνα κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ με 12-9 και να ολοκληρώσουν με επιτυχία το σετ 25-11 ισοφαρίζοντας τον μεγάλο τελικό των κορασίδων σε 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Απόλλων με καλύτερη ψυχολογία ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με 3-0. Οι παίκτριες της Ανόρθωσης πετ./ΝΟΑ πάλευαν το ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με 5-4 και 8-5.  Ένα σετ γεμάτο, δύναμη, πάθος και πολλή ένταση, ο Απόλλων κατάφερε να ισοφαρίσει σε 9-9. Όμως η Ανόρθωσις χάρις στα σερβίς της Τοουλιά που δυσκόλευε την αντίπαλη ομάδα έφερε την Ανόρθωση πετ/ΝΟΑ προηγούμενη με 13-9 και κοντά στον τίτλο. Προ του φάσματος της ήττας ο Απόλλων έκανε αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13.
Το σερβίς της Στυλιανού προκάλεσε αναστάτωση στην Ανόρθωση πετ/ΝΟΑ  και έφερε τον Απόλλωνα προηγούμενο 14-13, Στη συνέχεια έκανε το λάθος και το σκορ έγινε 14-14. Πιο ψύχραιμες οι παίκτριες του Απόλλωνα κέρδισαν το σετ 16-14 και το συγκλονιστικό ματς με 2-1 και αναδείχθηκαν πρωταθλήτριες.

Ανόρθωσις π/ΝΟΑ(Γιάννης Κοντός): Λάμπρου, Τοουλιά, Αριστείδου, Χρ.Ξενή, Ασπρή, Βαρδαξή (Λίμπερο Ερμογένους, Κωνσταντίνου) (Φ.Ξενή, Σαββίδου, Γιακουμή, Μιχαήλ)

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (20/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Παφιακός vs Ανόρθωσις 3-1 Σετ 1:...

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (07/02/2024) Πρωτάθλημα Β’ Γυναικών: Ανόρθωσις Πετόσφαιρα vs Μαραθώνας Κ.Β. 3-0...

Εβδομαδιαία Αποτελέσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (02/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Ανόρθωσις vs Ένωση Αναγέννηση Δερύνειας 3-0...

Βαρωσιώτικο ντέρμπι με το βλέμμα στην κορυφή

Μεγάλο παιχνίδι διεξάγεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Σωτήρειο, ανάμεσα σε Ανόρθωση...