Home Ανακοινώσεις Χρόνια πολλά Μεγάλη μας Κυρία!!!
Ανακοινώσεις

Χρόνια πολλά Μεγάλη μας Κυρία!!!

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ , ΠΝΕΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟ , ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
30 Ιανουαρίου μέρα γιορτής των Γραμμάτων , μέρα ορόσημο για την Ελληνική γλώσσα , αυτήν που κρατά το Έθνος των Ελλήνων ζωντανό στους αιώνες.
Η μέρα που στο ακριτικό και πολύπαθο νοτιότερο μέρος του Ελληνισμού γεννιέται το Αναγνωστήριο Ανόρθωσις . Σκοπός η ανάπλαση και διαπαιδαγώγηση των μελών αλλά και γενικότερα όλων των Αμμοχωστιανών με τα ιδεώδη του Ελληνισμού
Και τα κατάφερε η Ανόρθωση , αφού μεγαλούργησε , έπλασε , άνδρωσε , δίδαξε , διαπαιδαγώγησε τα παιδιά της , τα παιδιά των παιδιών της στο χτες , στο σήμερα , στο αύριο , για πάντα , καταδικασμένη να προσφέρει αενάως στον Ελληνισμό.
Η Ανόρθωση πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες , να προσφέρει από το υστέρημα της , να θυσιάσει τα παιδιά της , πιστή στις αρχές της για το μεγαλείο του Ελληνισμού. Μας πολέμησαν οι Αγγλοσάξονες , μας ανατίναξαν αλλά δεν υπολόγισαν τα λόγια του Προθυπουργού τους ότι ʺΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣʺ και η Ανόρθωση δια στόματος του τότε προέδρου Αναστάσιου Οικονομιδη επιβεβαίωσε αυτά που απλά μας προστάξε η Ιστορία μας «Πλανάσθε. Το Πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται. Και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Και ξαναγεννηθήκαμε και μεγαλουργήσαμε σε όλα τα επίπεδα αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν η απανταχού αναγνώριση του Συλλόγου.
Η μοίρα όμως επιφύλλασε και άλλα για την Ανόρθωση ακόμα πιο δύσκολα , πιο πικρά . Η Βάρβαρη τουρκική εισβολή ,ο ξεριζωμός , ο πόνος , η προσφυγιά ,δεν μας λύγισε , δεν πτοηθήκαμε , δεν τα παρατήσαμε , δουλέψαμε με το κεφάλι κάτω , με γνώμονα το συμφέρον της Ανόρθωσις και μόνο αυτής χωρίς προσωπικά συμφέροντα και μεμψιμοιρίες από το ένα δανεικό γήπεδο στο άλλο , με στολές της Αλκής με φανέλλες διαφορετικές , χωρίς παπούτσια πρόσφυγες από το μηδέν. Η Ανόρθωση σαν φοίνικας αναγεννήθηκε και μεγαλούργησε σε όλα τα επίπεδα ,μας έκανε περήφανους εξύψωσε την Εθνική μας περηφάνεια.
108 χρόνια μετά ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου παραμένει φάρος φωτεινός για επιστροφή στην Αμμόχωστο , στέκει ως σαν το Τάλω φρουρός ανίκητος να μας θυμίζει ποίοι είμαστε και ποιός ο σκοπός μας .
Είμαστε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ …. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Μεγάλη μας Κυρία να τα χιλιάσεις . 108 χρόνια μόνο περηφάνια
Γιατί αγαπημένη μας άμα γεννήθηκες από τις στάχτες σου ποιός θάνατος μπορεί να σε τρομάξει.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

113 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Όταν στις 30 Ιανουαρίου 1911 μια ομάδα απλών, διαλεκτών στο πνεύμα ανθρώπων...

Γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη

Μια μοναδική γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη. Παρασκευή 02/02...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τμήμα Πετόσφαιρας σας εύχεται… Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το...

2η Ημέρα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Σε συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων,...