ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ , ΠΝΕΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟ , ΠΝΕΥΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΦΑΡΟΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ.
30 Ιανουαρίου μέρα γιορτής των Γραμμάτων , μέρα ορόσημο για την Ελληνική γλώσσα , αυτήν που κρατά το Έθνος των Ελλήνων ζωντανό στους αιώνες.
Η μέρα που στο ακριτικό και πολύπαθο νοτιότερο μέρος του Ελληνισμού γεννιέται το Αναγνωστήριο Ανόρθωσις . Σκοπός η ανάπλαση και διαπαιδαγώγηση των μελών αλλά και γενικότερα όλων των Αμμοχωστιανών με τα ιδεώδη του Ελληνισμού
Και τα κατάφερε η Ανόρθωση , αφού μεγαλούργησε , έπλασε , άνδρωσε , δίδαξε , διαπαιδαγώγησε τα παιδιά της , τα παιδιά των παιδιών της στο χτες , στο σήμερα , στο αύριο , για πάντα , καταδικασμένη να προσφέρει αενάως στον Ελληνισμό.
Η Ανόρθωση πάντα παρών στους εθνικούς αγώνες , να προσφέρει από το υστέρημα της , να θυσιάσει τα παιδιά της , πιστή στις αρχές της για το μεγαλείο του Ελληνισμού. Μας πολέμησαν οι Αγγλοσάξονες , μας ανατίναξαν αλλά δεν υπολόγισαν τα λόγια του Προθυπουργού τους ότι ʺΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣʺ και η Ανόρθωση δια στόματος του τότε προέδρου Αναστάσιου Οικονομιδη επιβεβαίωσε αυτά που απλά μας προστάξε η Ιστορία μας «Πλανάσθε. Το Πνεύμα της Ανορθώσεως δεν πτοάται, δεν καταστρέφεται. Και η ωραία μας Ανόρθωσις ως ο Φοίνιξ, αενάως αναγεννάται. Δια να συνεχίσει την ιστορικήν και μεγάλην πορεία της». Και ξαναγεννηθήκαμε και μεγαλουργήσαμε σε όλα τα επίπεδα αλλά η μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν η απανταχού αναγνώριση του Συλλόγου.
Η μοίρα όμως επιφύλλασε και άλλα για την Ανόρθωση ακόμα πιο δύσκολα , πιο πικρά . Η Βάρβαρη τουρκική εισβολή ,ο ξεριζωμός , ο πόνος , η προσφυγιά ,δεν μας λύγισε , δεν πτοηθήκαμε , δεν τα παρατήσαμε , δουλέψαμε με το κεφάλι κάτω , με γνώμονα το συμφέρον της Ανόρθωσις και μόνο αυτής χωρίς προσωπικά συμφέροντα και μεμψιμοιρίες από το ένα δανεικό γήπεδο στο άλλο , με στολές της Αλκής με φανέλλες διαφορετικές , χωρίς παπούτσια πρόσφυγες από το μηδέν. Η Ανόρθωση σαν φοίνικας αναγεννήθηκε και μεγαλούργησε σε όλα τα επίπεδα ,μας έκανε περήφανους εξύψωσε την Εθνική μας περηφάνεια.
108 χρόνια μετά ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου παραμένει φάρος φωτεινός για επιστροφή στην Αμμόχωστο , στέκει ως σαν το Τάλω φρουρός ανίκητος να μας θυμίζει ποίοι είμαστε και ποιός ο σκοπός μας .
Είμαστε η ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ …. ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ.
Μεγάλη μας Κυρία να τα χιλιάσεις . 108 χρόνια μόνο περηφάνια
Γιατί αγαπημένη μας άμα γεννήθηκες από τις στάχτες σου ποιός θάνατος μπορεί να σε τρομάξει.