Home Γυναίκες Σούπερ Καπ: Η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε!
Γυναίκες

Σούπερ Καπ: Η «Μεγάλη Κυρία» επέστρεψε!

Η Ανόρθωση ήταν η μεγάλη νικήτρια του Σούπερ – Καπ Γυναικών αφού την Τρίτη κέρδισε στο «Λευκόθεο» τον Απόλλωνα με 3-1 σετ και σήκωσε τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Η εκπληκτική ομάδα του Αλ. Μπόσκοβιτς μετά από εκπληκτικό παιχνίδι κέρδισε με ανατροπή και διέκοψε το σερί του Απόλλωνα που κατέκτησε τέσσερεις σερί φορές το Σούπερ – Καπ.

Ο αγώνας έφθασε σε πολύ υψηλά επίπεδα με γεμάτα σετ που έγινε ενώπιον 500 και πλέον θεατών. Ο τελικός του Σούπερ – Καπ μας προδιαθέτει για το τι θα δούμε στο νέο πρωτάθλημα Γυναικών που αρχίζει την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017.

Το παιχνίδι

Με πάθος και ένταση άρχισε το πρώτο σετ. Οι παίκτριες του Απόλλωνα ξεκίνησαν πιο ζωηρά και με τη Σκίμπα προηγήθηκαν 02-00. Οι παίκτες της «Κυρίας» αντέδρασαν και αφού βρήκαν λύσεις στο μπλοκ προηγήθηκαν 04-05 για να προηγηθούν στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ 07-08. Οι «γαλάζιες» της Λεμεσού εκμεταλλεύτηκαν τα καλά σερβίς των Χαραλάμπους και Σκίμπα και προηγήθηκαν 15-11. Ένα μικρό ξέσπασμα της Ανόρθωσης και δυο μπλοκ – άουτς είχε ως συνέπεια τη μείωση του σκορ σε 15-13 και στη συνέχεια σε 16-15 αφού έδωσαν πόντους οι Σταυρινίδου και Καετάνο.

Ωστόσο, οι κοπέλες του Απόλλωνα κατόρθωσαν να ξεφύγουν με 23-16. Η Καετάνο όμως με εντυπωσιακό μονό μπλοκ μείωσε 23-19 δίνοντας «ζωή» στο σετ στην Ανόρθωση.

To σετ «άναψε» με την Ανόρθωση να ανεβαίνει αισθητά να παίρνει συνεχόμενους πόντους (βοήθησαν τασερβίς της Κακουρή) και να μειώνει σε 24-23. Τελικά, η Πολωνή Αγκ. Σκίμπα κατάφερε να πάρει τον πόντο που οδήγησε στην κατάκτηση του πρώτου σετ για τον Απόλλωνα 25-23 σε 29 λεπτά.

Πολύ δυνατά μπήκε στο δεύτερο σετ η Ανόρθωση και βρίσκοντας πολλές λύσεις από σχεδόν όλες τις παίκτριές της , κυρίως με Μπρατούνχινα – Σταυρινίδου προηγήθηκε με 04-07. Τα σερβίς της Πατσέκο οδήγησαν σε λάθη τον Απόλλωνα, με την Ανόρθωση να ξεφεύγει 06-11.

Ωστόσο, οι Λεμεσιανές ανασυντάχθηκαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σετ σε 12-12. Η Ανόρθωση ξέφυγε με τρεις πόντους 15-18 με ένα άστοχο τέλειωμα της Χαραλάμπους, αλλά οι παίκτριες του Απόλλωνα εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των παικτριών της «Κυρίας» και ισοφάρισαν 18-18. Ένα μίνι ξέσπασμα της Ανόρθωσης 18-20 δεν έμεινε αναπάντητο από τον Απόλλωνα 21-21 με μπλοκ της Ιορδάνους για να προηγηθούν οι Λεμεσιανές με 22-21 αμέσως μετά.

Το σετ συνέχισε να είναι γκραν – γκινιόλ, αφού οδηγήθηκε στους έξτρα πόντους με την Ανόρθωση πιο ψύχραιμη να κερδίζει 24-26 και να ισοφαρίζει σε 1-1 τα σετ.

Το γύρισε

Οι παίκτριες του Απόλλωνα ξεκίνησαν πολύ δυνατά το τρίτο σετ και προηγήθηκα με 06-03. Όμως αντέδρασε για άλλη μια φορά και πιέζοντας στο φιλέ προηγήθηκε στο πρώτο τεχνικό τάϊμ – άουτ με 06-08. Η Ανόρθωση εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ του αγώνα, αλλά και τα λάθη των «γαλάζιων» και ξέφυγε 08-12. Επιθετικά ο Απόλλωνας στο στάδιο αυτό είχε προβλήματα με συνέπεια η Ανόρθωση να ξεφύγει με 09-15 μετά από φιλέ της Σκίμπα.

Το τρίτο σετ πρόσφερε πολλές συγκινήσεις αφού ένα σερί 04-00 του Απόλλωνα και άσσος της Ντουντνίκοβα έφερε το σετ στους δυο πόντους 13-15 για την Ανόρθωση. Οι παίκτριες του Στέργιου Φρραγκέσκου είχαν προβλήματα στην επίθεση με συνέπεια η Ανόρθωση να προηγηθεί με 14-21 (σ.σ. η Σκίμπα κάρφωσε έξω και μπλοκ άουτ). Η Χαραλάμπους δυσκόλεψε την υποδοχή της Ανόρθωσης με συνέπεια τον Απόλλωνα με μπλοκ της πασαδόρου Μπότσεβα να μειώνει 20-21.Η Σταυρινίδου όμως έδωσε «αέρα» δυο πόντων στην ομάδα της 21-23. Το σετ ππηρε άγρια ομορφιά με την πασαδόρο της Ανόρθωσης Σοριάνα Ποτσέκο να το τελειώνει με πλασέ 23-25 σε 29 λεπτά δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα της με 1-2 σετ.

Εξαιρετικό το ξεκίνημα της Ανόρθωσης στο τέταρτο σετ αφού προηγήθηκε 01 -05, με τον Απόλλωνα να μειώνει 05-07, αλλά ένα μπλοκ της Καετάνο οδήγησε την Ανόρθωση προηγούμενη στο πρώτο τεχνικό τάιμ – άουτ 05-08.

Η Ανόρθωση συνέχισε να πατά καλύτερα στο σετ και έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση την Καετάνο προηγήθηκε με 09-15. Ο Απόλλωνας συνέχισε να έχει επιθετικά προβλήματα με συνέπεια η Ανόρθωση να διατηρεί απόσταση ασφαλείας. Ωστόσο, οι παίκτριες του Απόλλωνα έδειξαν σφιγμό και μείωσαν σε 14-16. Με ένα άσσο η Ποτσέκο αιφνιδίασε τις παίκτριες του Απόλλωνα και έδωσε αέρα τεσσάρων πόντων στην Ανόρθωση 16-20 και αμέσως μετά η Καετάνο διαμόρφωσε το 17-22.. Η «Μεγάλη Κυρία» με ψυχραιμία κατόρθωσε να πάρει το σετ με 20-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ.

ΑΠΟΛΛΩΝ (ΣΤ. ΦΡΑΓΚΕΣΚΟΥ):Μανίταρου, Χαραλάμπους, Μπότσεβα, Ντουντνίκοβα, Ιορδάνους, Σκίμπα – Λίμπερο: Ε. Λεωνίδου – Αλλαγές: Στυλιανού, Ζακχαίου, Ι. Λεωνίδου.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(ΑΛ. ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ): Κορντούν, Καετάνο, Σταυρινίδου, Μπρατούνχινα, Ιωάννου, Ποτσέκο – Λίμπερο: Δαϋιδ. – Αλλαγές: Kακουρή, Χριστοπούλου.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Oλοκληρώθηκε η κανονική περίοδος-Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Ανόρθωση επικράτησε στην τελευταία αγωνιστική...

Ήττα από την Ολυμπιάδα και στροφή στο εξ’ αναβολής ντέρμπι

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η ομάδα μας από την Ολυμπιάς...

Φιλανθρωπικό τουρνουά εις μνήμη Σωτήρη Μιχαήλ

Στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, το Τμήμα Πετόσφαιρας Γυναικών της Ανόρθωσης...

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ανόρθωση

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα μας, η...