Home Ανακοινώσεις Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου
Ανακοινώσεις

Πασχαλινό μήνυμα Προέδρου

poullaides

Φίλοι Ανορθωσιάτες,

αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας αυτές τις Άγιες Μέρες, για να σας μεταφέρω τόσο τις ευχές μου για το Πάσχα, όσο και τις σκέψεις μου γενικότερα.

Το δράμα του Κυρίου μας, έφτασε στην κορύφωσή του. Συνελήφθη, δικάστηκε με συνοπτικές διαδικασίες, καταδικάστηκε, σταυρώθηκε. Το Θείο Σώμα αποκαθηλώνεται και η Χριστιανοσύνη βυθίζεται στο πένθος.

Ένα πένθος που μας ρίχνει στις σκέψεις και τον απολογισμό του χρόνου που πέρασε. Ένα πένθος… γλυκύ. Ένα πένθος προσμονής. Προσμονής του χαρμόσυνου μηνύματος της Αναστάσεως!

Μια τέτοια Ανάσταση προσμένουμε και ονειρευόμαστε για την πατρίδα μας, για ολόκληρο τον Ελληνισμό. Όταν οι καμπάνες χαρμόσυνα και πάλι θα ταράξουν τη σιωπή στην οποία βυθιστήκαμε, όταν οι λαμπάδες θ’ ανάψουν δείχνοντας τον δρόμο της Απελευθέρωσης.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχή που μπορώ να απευθύνω, από την Επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες, τις πόλεις και τα χωριά μας. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη αποστολή για μένα προσωπικά, για τον καθένα από μας, από το να κρατήσουμε την Ανόρθωση ζωντανή, να την καταστήσουμε δυνατή και αγέρωχη. Περήφανη η Μεγάλη Κυρία, να δείχνει τον δρόμο της Επιστροφής. Να διδάσκει στις νέες γενιές το ήθος, να αναπτερώνει το φρόνημα, να αναζωπυρώνει τη φλόγα.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια και συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει με το διοικητικό συμβούλιο. Για την υπομονή που δείχνετε, για την στήριξη που δίνετε. Δίχως τον κόσμο της, η Ανόρθωσις δεν μπορεί να σωθεί. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι φανερό πως βάλαμε γερές βάσεις και βαδίζουμε πλέον στον δρόμο της σταθερότητας. Βάζουμε γερά θεμέλια για το μέλλον, το οποίο προοιωνίζεται λαμπρό.

Φίλοι Ανορθωσιάτες,

Θα ήθελα, τελειώνοντας, να ζητήσω απ’ όλους μας να ρίξουμε μια ματιά γύρω. Στον φίλο ή τον γείτονα που είναι λιγότερο τυχερός από μας. Στα παιδιά που δεν απολαμβάνουν τις χαρές των δικών μας παιδιών. Και να φροντίσουμε αθόρυβα, κάθε σπίτι να έχει ένα στολισμένο τραπέζι, κάθε παιδί να έχει ένα πιάτο φαΐ. Πιστεύω σε σας και είμαι βέβαιος για τον ανθρωπισμό σας.

Σας εύχομαι Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα κι ας είναι το τελευταίο που γιορτάζουμε μακρυά από τα σπίτια μας.

Χρήστος Πουλλαΐδης,
Πρόεδρος ΔΣ
Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

113 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Όταν στις 30 Ιανουαρίου 1911 μια ομάδα απλών, διαλεκτών στο πνεύμα ανθρώπων...

Γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη

Μια μοναδική γενέθλια εκδήλωση με Ηλία Βρεττό και Χριστίνα Σάλτη. Παρασκευή 02/02...

Καλή Χρονιά και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος

Η Ανόρθωσις Αμμοχώστου τμήμα Πετόσφαιρας σας εύχεται… Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένο το...

2η Ημέρα Κοινωνικής Ευθύνης και Προσφοράς

2Η ΗΜΕΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Σε συνέχεια των κοινωνικών μας δράσεων,...