Home Άντρες Πήρε ρεβάνς και προβάδισμα πρόκρισης
Άντρες

Πήρε ρεβάνς και προβάδισμα πρόκρισης

Ρεβάνς της ήττας που δέχθηκε την Παρασκευή στο «Σπύρος Κυπριανού» για το θεσμό του πρωταθλήματος και προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά πήρε η Ανόρθωσις η οποία στο «Θεμιστόκλειο» κέρδισε την Pokka ΑΕ Καραβά με 3-1. Ο αγώνας ήταν στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Ανδρών.

Η πρόκριση παραμένει ορθάνοικτη αφού οι δυο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Σπύρος Κυπριανού» στον επαναληπτικό προημιτελικό την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου. Η Ανόρθωσις ζητεί την κατάκτηση δυο σετ και η Pokka ΑΕ Καραβά νίκη με 3-0 ή 3-1 για να οδηγήσει την πρόκριση στο χρυσό σετ.

Πραγματικό ντέρμπι

Με τους καλύτερους οιωνούς άρχισε ο αγώνας αφού σε ένα πρώτο σετ πραγματικό ντέρμπι οι δυο ομάδες πρόσφεραν υψηλού επιπέδου θέαμα. Τόσο η Ανόρθωσις όσο και η Pokka ΑΕ Καραβά ήθελαν να πάρουν το ψυχολογικό προβάδισμα γι’αυτό καμιά δεν μπορούσε να ξεχωρίσει. Η Ανόρθωσις φάνηκε πιο ψύχραιμη στα τελικά στάδια και κατάφερε να πάρει το σετ με 25-23 και προηγήθηκε με 1-0.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ. Οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα και πάλι και η αγωνία κράτησε μέχρι τέλους. Η φιλοξενούμενη ομάδα των «κιτρινόμαυρων» ήταν καλύτερη στα τελικά στάδια και κατάφερε να κλέψει το σετ με 20-25 . Με αυτό τον τρόπο ισοφάρισε το σκορ σε 1-1 δίνοντας άλλη τροπή στην πρόκριση.

Άλλαξαν οι ρόλοι

Η μορφή του αγώνα δεν διαφοροποιήθηκε στο τρίτο σετ, όμως αντιστράφηκαν οι ρόλοι. Η «Μεγάλη Κυρία» βελτιώνοντας κάποια σημεία του παιχνιδιού της τα οποία δεν πήγαν καλά στο δεύτερο σετ πήρε τους κρίσιμους πόντους στο τέλος. Στον αντίποδα οι Κερυνειώτες έχασαν κάποια στοιχεία που έδειξαν στο taraflex στο δεύτερο σετ. Η εξέλιξη αυτή έδωσε το σετ με 25-20 στην Ανόρθωση και την ανάκτηση της πρωτοπορίας στο σκορ με 2-1 σετ.

Η Ανόρθωσις ήταν εντυπωσιακή στο τέταρτο σετ και έπαιξε σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Κατάφερε να πάρει διαφορά στο σκορ και να τελειώσει άνετα το σετ με 25-15 εξασφαλίζοντας τη νίκη με 3-1. Η Pokka ΑΕ Καραβά φάνηκε κουρασμένη και όταν της ξέφυγε το σετ δεν μπόρεσε να επανέλθει για να το διεκδικήσει.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (A. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Φάϊφερ, Κνέζεβιτς, Ροντόλφο, Πάντιτς, Παναγιωτίδης – Λίμπερο: Κοντός- Αλλαγές: Σαββίδης.

POKKA ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ): Χριστοφή, Αντωνιάδης, Γενούγκτινεν, Χαριδήμου, Ράμμα, Σάντζεθ, – Λίμπερο: Χατζηδαμιανού. – Αλλαγές: Χατζηφιλίππου, Λιοτατής, Κοσιάρης.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Με πίστη στην ανατροπή

Στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών, η ομάδα μας αντιμετωπίζει αυτή...

Θέλει νίκη στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι

Στα πλαίσια των Play-off του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α’ Ανδρών «ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΡΑΣΙΑΣ» η...

Νίκη που την κρατάει ζωντανή

Μεγάλη νίκη πέτυχε ψες η πετοσφαιρική μας ομάδα ανδρών. Η Ανόρθωση κατάφερε...

Θέλει νίκη για να μείνει ζωντανή

Συνέχεια των play-off έχουμε αυτή την Παρασκεύη για το πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α’...