Home Γυναίκες Πήραν Σπουδαία Νίκη Οι Κοπέλες!
Γυναίκες

Πήραν Σπουδαία Νίκη Οι Κοπέλες!

sak_8879_0Μετά από πολύ καλή εμφάνιση, η γυναικεία ομάδα πετόσφαιρας της Ανόρθωσης κέρδισε απόψε την ΑΕΚ Λάρνακας με 3-0 σετ (25-23, 25-21, 25-16). Οι κοπέλες εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την έδρα τους και την παρουσία του κόσμου της ομάδας, και πήραν μια πολύ σημαντική για την συνέχεια του πρωταθλήματος νίκη.

Στο πρώτο σετ, αρκετά τα λάθη και από τις δύο ομάδες, με την ΑΕΚ πιο οργανωμένη να φτάνει στο 15-20. Με την Σάντρα Παύλου στο σερβίς, η Ανόρθωση κατάφερε να ισοφαρίσει σε 20-20, και από εκεί και πέρα ανέλαβε η Στογιάνοβα να τελειώσει το σετ με 4 στις 6 δικές της επιθέσεις και 1 μπλοκ (25-23). Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τις δυο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και το δεύτερο τεχνικό time out. Από εκεί και πέρα, με σχεδόν αλάνθαστο παιχνίδι, καλή υποδοχή και αποτελεσματική επίθεση, οι κοπέλες μας κατάφεραν να πάρουν και το δεύτερο σετ με 25-21.

Στο τρίτο σετ, οι πετοσφαιρίστριες μας έδειξαν να μην έχουν καμιά διάθεση για να μπουν σε περιπέτειες. Αποφαστιστικές από τα πρώτα στάδια, άνοιξαν μια ψαλίδα 5-7 πόντων, την οποία διατήρησαν μέχρι και το τέλος, και πήραν το σετ με 25-16.

Με 3 ξένες αγωνιζόταν η ΑΕΚ, με 2 η δική μας ομάδα, αλλά οι 16 πόντοι της Στογιάνοβα, οι 15 της Λαβρουκ και οι 9 της νεαρής Ζεμπύλα, ήταν υπέραρκετοί για να δώσουν την νίκη στην Ανόρθωση.

Πολύ καλή παρουσιά και της Δαυϊδ (λίμπερο) που με καλή υποδοχή και εκπληκτικές άμυνες έκανε την διαφορά στο γήπεδο. Έξι πόντοι για την αρχηγό Στέλλα Ιωάννου, 4 για την Παύλου και 3 για την πασαδόρο Κάλια Βασιλείου, που μοίρασε πολύ έξυπνα το παιχνίδι στις 3 επιθετικές της ομάδας μας. Θετική ήταν και η Αγγελοπούλου όπου κλήθηκε να βοηθήσει. Στα αρνητικά, ο τραυματισμός της Νικολίνας Σπύρου στην προθέρμανση (θα διαφανεί αργότερα η σοβαρότητα του).

Με αυτή την σημαντική νίκη, η Ανόρθωση μένει μόνη δεύτερη στην βαθμολογία με 15 βαθμούς, ενώ ακολουθούν 3 θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια με Ολυμπιάδα, Παφιακό και ΘΟΪ, πριν από το επόμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα στο τέλος Ιανουαρίου.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Oλοκληρώθηκε η κανονική περίοδος-Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Ανόρθωση επικράτησε στην τελευταία αγωνιστική...

Ήττα από την Ολυμπιάδα και στροφή στο εξ’ αναβολής ντέρμπι

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η ομάδα μας από την Ολυμπιάς...

Φιλανθρωπικό τουρνουά εις μνήμη Σωτήρη Μιχαήλ

Στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, το Τμήμα Πετόσφαιρας Γυναικών της Ανόρθωσης...

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ανόρθωση

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα μας, η...