Η πετοσφαιρική μας ομάδα κέρδισε με 1-3 την Ομόνοια στο «Ελευθερία» για το International Cuprus Volleyball Tournament 2016.

topalef

Νίκη γοήτρου και ψυχολογίας ενόψει της επικείμενης έναρξης του πρωταθλήματος πέτυχε η Ανόρθωσις η οποία μέσα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία» κέρδισε την Ομόνοια με 1-3 σετ και κατέκτησε την τρίτη θέση στο International Cuprus Volleyball Tournament 2016 με τρεις βαθμούς.

Η Ανόρθωση έδειξε ανανεωμένη φέτος με σπουδαίες μονάδες (σ.σ. Κνέζεβιτς, Ροντόλφο) που της επιτρέπουν να αισιοδοξεί για τη νέα χρονιά.

Το παιχνίδι

Αμφίρροπος όπως αναμενόταν  ήταν ο αγώνας στα πρώτα στάδια του πρώτου σετ με τις δυο ομάδες να μην επιβάλλεται η μια της άλλης, αλλά με την ανανεωμένη φετινή Ανόρθωση να προηγείται 06-08.

Με την πάροδο του σετ η Ανόρθωσις ανέβαζε στροφές απέναντι σε μια Ομόνοια που δεν βρήκε τα πατήματά της. Η ομάδα μας με πολύ καλό τον Αυγουστίνο Σαββίδη, δύναμη στο μπλοκ και καλό μοίρασμα από τον πασαδόρο Ανδρέα Σπύρου προηγήθηκε 12-18. Η ομάδα του Αντώνη Παπαδόπουλου με καλά τελειώματα από τους Κνέζεβιτς και Ροντόλφο κέρδισε το σετ με 17-25 και ανέκτησε προβάδισμα στο σκορ 0-1. Η Ομόνοια σε αυτό το σετ μπήκε μουδιασμένα και δεν βρήκε ποτέ λύσεις.

Ενδιαφέρον ήταν η εξέλιξη του αγώνα με την έναρξη του δεύτερου σετ. Η Ανόρθωσις συνέχισε την καλή της απόδοση και πήρε αέρα τριών πόντων 04-07 με πολύ καλούς τους Κνέζεβιτς και Ροντόλφο. Η Ομόνοια όμως αντέδρασε και με καλές επιλογές από τον Σ. Πετρακκίδη και το μπλοκ ακολουθούσε κατά πόδας.

Η Ανόρθωσις όμως είχε συνεχείς λύσεις πότε με Κνέζεβιτς, πότε με Ροντόλφο, πότε με Σαββίδη, ενώ για τους «πράσινους» δεν δούλεψε σωστά το μπλοκ. Μοιραία οι «μελανόλευκοι» αήμερα, είχαν σταθερά το προβάδισμα με τρεις πόντους (13-16, 15-18).
Το σετ πρόσφερε συγκινήσεις αφού η Ανόρθωσις μπορεί να ξέφυγε με 17-22, αλλά η Ομόνοια επανήλθε. Μείωσε στον πόντο 21-22, αλλά τα λάθη δεν την άφησαν να γυρίσει το σετ. Αντίθετα, η Ανόρθωσις που ήταν σταθερά καλή αύξησε τη διαφορά και κέρδισε το σετ με 21-25. Παράλληλα, «έγραψε» και το 0-2.

Άλλη Ομόνοια
Στο τρίτο σετ η Ομόνοια έδειξε ότι θα αντιδράσει, αφού  μπήκε δυνατά. Με τον ίδιο όμως τρόπο αγωνίστηκε και η Ανόρθωσις με συνέπεια το παιχνίδι να πηγαίνει πόντο- πόντο ή να βρίσκεται στην ισοπαλία.  Οι παίκτες του Σάββα Σάββα όμως  ήταν ανεβασμένοι και αυτό μεταφράστηκε και στη διαφορά που πήραν στο σκορ 16-10, αναγκάζοντας και τον κ. Παπαδόπουλο (στο 14-10) να πάρει τάιμ – άουτ.

Η προσπάθεια της Ανόρθωσης (σ.σ.ο κ. Παπαδόπουλος επιστράτευσε τον Πάντιτς) δεν έφερε «καρπούς» και μοιραία οι « τριφυλλοφόροι» κέρδισαν το σετ με 25-21 και μείωσαν στον αγώνα σε 2-1.

Μια σου μια μου ήταν το παιχνίδι στο τέταρτο σετ αφού οι δυο ομάδες στα αρχικά στάδια συμβάδιζαν στο σκορ. Οι πετοσφαιριστές μας ανέβασαν στροφές και κατάφεραν να ξεφύγουν με 09-14. Αυτό έφερε το «ξύπνημα» της Ομόνοιας που κατάφεραν να κάνουν σερί  04-01 και να μειώσουν σε 13-15.

Ακολούθως, η μορφή του αγώνα άλλαξε με την ομάδα μας να παίζει καλό βόλεϊ και να ξεφεύγει με 15-22 με συνέπεια να κερδίσει το σετ και τον αγώνα με 19-25 και 1-3 αντίστοιχα.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σ. Σάββα):
A. Πετρακκίδης, Σ. Πετρακκίδης,  Λαμπ,  Αλεξίου, Αδάμου,  Παφίτης, Παπαχριστοδούλου Λίμπερο.  Αλλαγές: Καπνίσης, Γκρεγκ.

AΝΟΡΘΩΣΙΣ (Α. Παπαδόπουλος):  Κνέζεβιτς, Στρουγκάρεβιτς, Παπαιωάννου,Σπύρου,  Ροντόλφο,  Μιλτιάδους – Λίμπερο  Σαββίδης.  Αλλαγές: Πάντιτς, Φάϊφερ.