Home Γυναίκες «Μεγάλη Κυρία» στη Λάρνακα
Γυναίκες

«Μεγάλη Κυρία» στη Λάρνακα

Σπουδαία εμφάνιση και μεγάλη νίκη με 3-1 σετ μέσα στη Λάρνακα πέτυχε η Ανόρθωσις επί της Τεχνοοικία ΑΕΚ στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών. Η «Μεγάλη Κυρία» έκανε με αυτό τον τρόπο σοβαρό βήμα πρόκρισης.

Μια εντυπωσιακή Ανόρθωσις πέρασε με διπλό από το «Κίτιον» κερδίζοντας στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Γυναικών την Τεχνοοικία ΑΕΚ με 1-3 σετ και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά.

Η ομάδα του Αλ. Μπόσκοβιτς αρκείται στον επαναληπτικό της επόμενης Τρίτης στο ΑΤΙ με νίκη ή ήττα με 2-3.

Δυνατά άρχισαν τον αγώνα οι δυο ομάδες θέλοντας να αποκτήσουν το πάνω χέρι για την πρόκριση. Η Τεχνοοικία ΑΕΚ εκμεταλλευόμενη την έδρα και την εμπειρία της κέρδισε το πρώτο σετ με 25-20. Οι Λαρνακείς είχαν καλύτερα πατήματα σε όλο το σετ αλλά προς τα τελικά στάδια η Ανόρθωσις που έδειξε ότι μπορεί να παλέψει για κάτι καλό στη Λάρνακα μείωσε σε 20-23.

Η Ανόρθωσις ισοφάρισε μετά από ένα φοβερό σε σασπένς δεύτερο σετ με ανατροπές. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν μπροστά στο σκορ με 10-15 και 14-19, αλλά το σερβίς της Στέλλας Ιωάννου δυσκόλεψε τις «γαλανόλευκες» και η Τεχνοοικία ΑΕΚ μείωσε στον πόντο δυο φορές. Η Ανόρθωσις με σερβίς της Μπρατούνχινα και την Μαρίνα Κολοκοτρώνη βρήκε τις λύσεις και πήρε το σετ με 23-25 ισοφαρίζοντας σε 1-1 τον αγώνα.

Ανατροπή με σερβίς
Πολύ δυνατά και με την ψυχολογία υπέρ της μπήκε η Ανόρθωσις και αρχικά πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Λαρνακείς χάρις τις ενέργειες της Ντούγκαν κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15. Η Ανόρθωσις όμως δεν έχασε την επαφή της με το σκορ και τελικά κατόρθωσε αρχικά με την Βούκοβιτς και ακολούθως τα φαρμακερά σερβίς της Γεωργίας Σταυρινίδου και να πάρει το σετ με 22-25 ανατρέποντας το σκορ.

Στο τέταρτο σετ η ομάδα του Μπόσκοβιτς μπήκε καλύτερα και είχε ελαφρύ προβάδισμα, αλλά η Τεχνοοικία ΑΕΚ αντέδρασε και με αιχμή την Χαραλάμπους προηγήθηκε με 11-07. Η Ανόρθωσις επανήλθε και με συνεχή σερβίς της Μπρατούνχινα προηγήθηκε με 12-16. Στο σημείο εκείνο οι «κιτρινοπράσινες» ανέβηκαν και μείωσαν το σκορ στον πόντο. Η Ανόρθωσις όμως δεν πανικοβλήθηκε και κατάφερε να πάρει το σετ με 22-25 και τη νίκη με 1-3.

«ΚΙΤΙΟΝ»: TEXNOOIKIA AEK – AΝΟΡΘΩΣΙΣ 1-3 ΣΕΤ:25-20, 23-25, 22-25, 22-25

TEXNOOIKIA AEK(Λ. ΧΟΛΟΣΙ):Ιωάννου, Ντουντνίκοβα, Στυλιανού, Μουντρίτσκαγια, Ντούγκαν, Χαραλάμπους – Λίμπερο: Mοσφιλιώτη. –

AΝΟΡΘΩΣΙΣ (Α.ΜΠΟΣΚΟΒΙΤΣ):Παπαγεωργίου, Μ.Κολοκοτρώνη, Βούκοβιτς, Σταυρινίδου, Βασιλείου, Μπρατούνχινα, -Λίμπερο: Δαϋίδ – Αλλαγές: Κακουρή.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Oλοκληρώθηκε η κανονική περίοδος-Το πρόγραμμα των επόμενων αγώνων

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Ανόρθωση επικράτησε στην τελευταία αγωνιστική...

Ήττα από την Ολυμπιάδα και στροφή στο εξ’ αναβολής ντέρμπι

Την ήττα με 3-0 σετ γνώρισε η ομάδα μας από την Ολυμπιάς...

Φιλανθρωπικό τουρνουά εις μνήμη Σωτήρη Μιχαήλ

Στα πλαίσια της κοινωνικής του ευθύνης, το Τμήμα Πετόσφαιρας Γυναικών της Ανόρθωσης...

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Ανόρθωση

Την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η ομάδα μας, η...