Εμφαντική πρεμιέρα στο 2017 έκανε τη Δευτέρα η Ανόρθωσις κερδίζοντας την Αναγέννηση Δερύνειας στο «Θεμιστόκλειο» με 3-0 σετ στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α Κατηγορίας. Η «Μεγάλη Κυρία» μείωσε την απόσταση από τον αντίπαλό της στο βαθμό (14 έναντι 13).

Εντυπωσιακά μπήκε στο πρώτο σετ η Ανόρθωσις θυμίζοντας παλιές καλές εποχές. Οι «κυανόλευκοι» παίζοντας εξαιρετικά αφόπλισαν τα όπλα της Αναγέννησης και κυρίως τους ξένους Μεντούριτς και Φιλίπας.

Η Ανόρθωσις συνέχισε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο σετ το οποίο κέρδισε με 25-16, κάνοντας το 2-0, αφού η Αναγέννηση δεν βρήκε τις λύσεις. Η μορφή του αγώνα άλλαξε στο τρίτο σετ όπου έγινε πραγματικό ντέρμπι με την Ανόρθωση να κερδίζει στα σημεία με 26-24 και να παίρνει τη νίκη με 3-0 σετ.

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ 3-0 25-12,25-16, 26-24

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ(ΑΝΤ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ):Κνέζεβιτς, Στρουγκάρεβιτς, Ροντόλφο, Πάντιτς, Παπαϊωάννου – Λίμπερο: Αυγ. Σαββίδης. – Αλλαγές: Κοντός, Παναγιωτίδης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Πέτρου, Ττόφιας, Αχιλλέως, Ντας, Μεντούριτς, Φιλίπας – Λίμπερο: Χομαγιούν. -Αλλαγές: Σωτηρίου, Ελευθερίου.