Σε ένα πραγματικό ντέρμπι διαφήμιση του βόλεϊ, η ομάδα μας μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι γνώρισε την ήττα από την Νέα Σαλαμίνα με 3-2 σετ. Αυτό το αποτέλεσμα ίσως αποβεί και μοιραίο αν στη τελευταία αγωνιστική σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι δεν κερδίσει τον Παφιακό.

Αν και ήταν η ομάδα μας που ξεκίνησε το παιχνίδι με τον καλύτερο τρόπο, κερδίζοντας το πρώτο σετ με 25-12, εντούτοις η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την Νέα Σαλαμίνα να ανατρέπει τα εις βάρος της δεδομένα κερδίζοντας τα επόμενα δύο σετ με 25-22 και 25-23, επικρατώντας δηλαδή στις λεπτομέρειες.

Το 4ο σετ ήταν ίσως ένα από τα κορυφαία σετ που παίχτηκαν τα τελευταία χρόνια, με την Ανόρθωση να είναι η ομάδα με τα μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει με το εξωπραγματικό 41-39 και να ισοφαρίζει με 2-2.

Το ταϊ μπρέικ κρίθηκε και αυτό στις μικρές λεπτομέρειες, με την Νέα Σαλαμίνα να κερδίζει με 15-13, με αποτέλεσμα η ομάδα μας παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε να μην μπορέσει να αποφύγει την ήττα.