Την εντός έδρας ήττα από την Αναγέννηση Δερύνειας με 3-1 δέχτηκε η ομάδα μας, με αποτέλεσμα να πάρουν το προβάδισμα για την 5η θέση με 3-2. Την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017 η σειρά μεταφέρεται στη Δερύνεια, όπου θα χρειαστούμε δύο νίκες ώστε να τελειώσουμε την σειρά έναντι μιας της Αναγέννησης.

Πλήρως ισορροπημένος ήταν ο αγώνας στο πρώτο σετ με την Ανόρθωση εν τέλει να κατορθώνει να κερδίζει δυο καθοριστικές φάσεις και να παίρνει σετ και προβάδισμα με 1-0. Αξιο αναφοράς ότι ο δυο Ελλαδίτες κόουτς Αντ. Παπαδόπουλος (Ανόρθωσις) και Γιάννης Μέλκας (Αναγέννηση Δ.) δεν άρχισαν με λίμπερο.

Οι φετινοί αγώνες Ανορθώσεως – Αναγέννησης Δερύνειας είναι πλήρως αμφίρροποι, κάτι που αποδείχθηκε και στο δεύτερο σετ. Οι «πράσινοι με τον ανατέλλοντα ήλιο» ανέβασαν την απόδοσή τους και κέρδισαν το σετ με 20-25 ισοφαρίζοντας τον τελικό των πλέι-άουτς σε 1-1.

Στο τρίτο σετ οι «πράσινοι» πατούσαν καλύτερα και κέρδισε με 19-25, εξασφαλίζοντας το προβάδισμα με 1-2 σετ. Η «Μεγάλη Κυρία» έμεινε πίσω στο σκορ και απώλεσε το προβάδισμα και το σετ.

Στο τέταρτο σετ το παιχνίδι θύμισε το πρώτο με τις δυο ομάδες να μην έχουν πολλές διαφορές στην απόδοσή τους. Η ομάδα της Δερύνειας κατάφερε να πάρει τους πόντους που χρειαζόταν κερδίζοντας το σετ με 22-25 και τον αγώνα με 1-3 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ (ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Σπύρου, Άλβες, Στρουγκάρεβιτς, Ροντόλφο, Αποστόλου, Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Xρυσοστόμου, Αθανασίου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑΣ): Ττόφιας, Αχιλλέως, Πάντιτς, Μεντούριτς, Φιλίπας, Ελευθερίου. Αλλαγές: Χαμαγιούν.