Home Ακαδημίες «Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε στην πόλη μας»
ΑκαδημίεςΓυναίκες

«Αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε στην πόλη μας»

Με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρίες επέστρεψαν στην Κύπρο, οι παίκτριες της επίλεκτης ομάδας της Ακαδημίας Βόλεϊ Γυναικών της Ανόρθωσης Αμμοχώστου που συμμετείχε σε τουρνουά προετοιμασίας στο Λονδίνο. Το διήμερο 3-4 Νοεμβρίου αντιμετώπισαν τις ομάδες βόλεϊ του Αμερικανικού Σχολείου του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου UCL. Παρά το γεγονός ότι τα κορίτσια μας ήταν πολύ πιο μικρά σε ηλικία (12-15 χρόνων), πραγματοποίησαν αρκετά καλές εμφανίσεις κι έχασαν και τους δύο αγώνες στις λεπτομέρειες με 2-1 σετ.

Κορυφαία στιγμή και στους δύο αγώνες, ήταν η ενημέρωση που έγινε στις παίκτριες των αντίπαλων ομάδων για τις δραστηριότητες και την ιστορία της Ανόρθωσης. Στιγμές που συγκίνησαν και συγκλόνισαν κι έγιναν δεκτές με παρατεταμένο χειροκρότημα απ’ όλους τους παρευρισκόμενους. Η αρχηγός της ομάδας μας, Μαρίνα Χριστοδούλου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Εκπροσωπούμε τον πιο ιστορικό σύλλογο της Κύπρου, την Ανόρθωση Αμμοχώστου, που ιδρύθηκε το 1911. Εδώ και 43 χρόνια είναι η μοναδική πόλη – φάντασμα σε όλη την Ευρώπη. Μέσω του αθλητισμού, αγωνιζόμαστε πρώτα απ’ όλα για να επιστρέψουμε στην πόλη μας. Είμαστε εδώ, επίσης, επειδή αγαπούμε το βόλεϊ. Η ομάδα μας, η Ανόρθωση Αμμοχώστου έχει ιδιαίτερους δεσμούς με το βόλεϊ από τη δεκαετία του 1920.

Συνεχίζουμε δυναμικά την παράδοση, για 90 χρόνια περίπου κι είμαστε πολύ περήφανες γι’ αυτό. Πιστεύουμε ότι το βόλεϊ και ο αθλητισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργηθούν ισχυρές ανθρώπινες σχέσεις και δυνατές φιλίες. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε τη χαρά να σας φιλοξενήσουμε στην Κύπρο».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι νεαρές πετοσφαιρίστριες της Ανόρθωσης ενημερώθηκαν και αντάλλαξαν απόψεις για ακαδημαϊκά και αθλητικά προγράμματα των δύο κορυφαίων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο Λονδίνο, ενώ ξεναγήθηκαν και στις εγκαταστάσεις όπου διεξήχθησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου 2012.

Η αποστολή στο Λονδίνο επιβεβαίωσε πάγια θέση της Ανόρθωσης Αμμοχώστου ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα ανάπτυξης. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γιάννης Πετρούδης, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν οι ακόλουθες παίκτριες: Μαρίνα Χριστοδούλου, Αναστασία Παντελίδου, Μαίρη Χατζηπέτρου, Ανδρομάχη Σαββίδου, Τατιάνα Αντωνίου, Αλεξάνδρα Ιωάννου, Ναταλία Ιωάννου, Άντρεα Ντομπρασίνοβιτς, Νεφέλη Λαμπρινού, Αντριάνα Νικολάου, Μελίνα Λοϊζίδου, Δημητριάνα Ιωαννίδου, Χριστίνα Θεοδότου.

Τελευταίες Αναρτήσεις

Related Articles

Το Πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πιο κάτω θα βρείτε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις όλων των τμημάτων...

Εβδομαδιαία Αποτελέσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (20/03/2024) Πρωτάθλημα Β’ Γυναικών: Κούρης Ερήμης vs Ανόρθωσις Πετόσφαιρα 3-0...

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (20/02/2024) Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών: Παφιακός vs Ανόρθωσις 3-1 Σετ 1:...

Εβδομαδιαία Απότελεσματα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (07/02/2024) Πρωτάθλημα Β’ Γυναικών: Ανόρθωσις Πετόσφαιρα vs Μαραθώνας Κ.Β. 3-0...